V soboto, 16.04.2016, je v organizaciji Plesnega kluba Novo mesto potekala plesna revija – medklubsko plesno tekmovanje v latinsko-ameriških in standardnih plesih. Poleg domačega kluba so se na povabilo udeležili še Plesni klub Jasmin iz Kočevja, Plesni klub Lukec iz Krškega ter Plesni klub Devžej iz Slovenj Gradca. Skupaj je svoje plesno znanje, na veliko navdušenje gledalcev, pokazalo prek 70 plesalcev in plesalk. Blesteli so tako najmlajši, ki se s plesom v paru šele spoznavajo, pa do izkušenih državnih prvakov iz uradnih prvenstvev Plesne zveze Slovenije.

Dogodek je predstavljal pravo mešanico tekmovanja, druženja ter predvsem pozitivne energije in zabave, ki jo ples seveda prinaša, tako plesalcem kot gledalcem.

Otroci so tako pokazali vse pridobljeno znane, pridobili nove tekmovalne izkušnje, in bili nagrajeni z medaljami ter diplomami za vzpodbudo. Sodniki tokrat parov niso ocenjevali in razvrščali, ampak so za vsak par pripravili skupek komentarjev, pohval in nasvetov, s katerimi bodo lahko svoj ples še izboljšali. Dodatno so dogodek popestrili še prav najmlajši vrtčevski otroci, ki so se predstavili z zanimivimi skupinskimi točkami. Organizatorji ocenjujejo tekmovanje kot zelo uspešno, ki ga bodo prav gotovo ponovili in nadgradili tudi v prihodnje.

Plesni klub Novo mesto deluje že 19. leto in otrokom zagotavlja odlične pogoje za vadbo športnega plesa. Njihovi plesalci in plesalke, ki delujejo pod vodstvom Staše Berkopec in Tomaža Štera, nadaljujejo s pridnim delom in se pripravljajo na udeležbo na različnih tekmovanjih po Sloveniji, pripravljajo pa tudi tradicionalno zaključno plesno revijo, ki bo potekala 9.06. v Kulturnem domu v Straži.